VIDEO INSTALARE SI INSTRUCTIUNI MONTAJ

Mai jos va prezentam un video de instalare. Materialul se aplica foarte usor, este printre cele mai bune materiale de pe piata pentru productia de fototapet. In colet o sa gasiti si fisa de instalare ce cuprinde toate etapele de montaj. Rezultatele unui montaj reusit se pot vedea in Lucrari Realizate .

Pentru aplicarea acestui tip de material nu este necesar sa aveti cunostinte in domeniu, trebuie doar sa urmati pasii din video sau din fisa de instalare.

Pentru o aplicare reusita, peretele trebuie sa fie foarte bine finisat. O suprafata fina ofera un aspect cat mai placut.  Recomandam ca peretele sa fie finisat cu glet si foarte bune slefuit, nu se aplica peste tinci.
VIDEO 1Atentie! In momentul de fata aplicarea se face fara suprapunerea de 5mm!
VIDEO 2
INSTRUCTIUNI DE MONTAJ


Inainte sa incepeti instalarea, intindeti toate fasiile primite si verificati daca formeaza modelul comandat.
In caz ca imaginea nu se potriveste(fasiile nu se imbina) va rugam sa ne contactati. Daca fasiile se imbina se poate incepe aplicarea fototapetului.


Etapa 1. Pregatirea Corespunzatoare a Suprafetei de Aplicare (Pregatirea Peretelui, Tavanului..Etc)

 

Inainte de decorarea peretilor,  un rol important il are pregatirea suprafetei de aplicare. Nu se aplica fototapet pe o suprafata murdara, cu gauri sau umflaturi. Zona unde se aplica fototapetul trebuie sa fie uscata. De regula, aceasta se intampla dupa 6 saptamani de la aplicarea tencuielii. Pentru a verifica daca peretele este suficient de uscat, se acopera peretele pe o suprafata de aprox. 50 x 50 cm cu o folie lipita cu banda adeziva pentru 12 ore. Daca dupa acest timp s-a produs umiditate in spatele foliei, este necesara aerisirea incaperii inca un timp. 

Indepartati orice asperitati sau neregularitati de pe intreaga suprafata.

Efectuati reparatii de umplere a gaurilor sau fisurilor, lasati sa se usuce si slefuiti pentru aobtine o suprafata neteda.

Fototapetul se aplica doar pe suprafete finisate cu glet.  Nu se aplica pe suprafete finisate cu tinci.

In cazul in care pe perete exista prize sau comutatoare pentru lumina se va opri curentul pe toata durata lucrarii, iar ramele acestora vor fi demontate de pe perete pentru ca fototapetul sa poata fi aplicat in spatele lor. Suprafata unde se aplica fototapetul trebuie sa fie fina, curata, uscata si amorsata.

Aplicarea amorsei se va face cu cel putin 24 ore inainte de efectuarea montajului. Amorsa trebuie  sa fie nediluata si de calitate.  Fototapetul se poate aplica direct peste glet (fara lavabila), daca este slefuit si amorsat corespunzator. 

Daca lavabila nu este de calitate sau peste suprafata de aplicare nu s-a aplicat o amorsa, exista riscul ca acesta se exfolieze ( sa se dezlipeasca de pe perete) la contactul cu adezivul si  fototapetul sa se dezlipeasca la imbinari si la margini . Wall Deco nu isi asuma responsabilitatea pentru rezultatele slabe aparute din cauza pregatirii necorespunzatoare a peretelui ( ex. lavabila si alte materiale de slaba calitate) si nu raspunde de eventualele costuri pentru refacere.

Pregatirea corespunzatoare a suprafetei de aplicare ( ex. perete sau tabvan ) este foarte importanta si revine in responsabilitatea clientului, nu a echipei de montaj ( atunci cand se apeleaza la echipe pentru montaj). Responsabilitate montatorilor fiind strict partea de aplicare a fototapetului.
Etapa 2. Trasarea Suprafetei de Aplicare


Un rol foarte important in aplicarea fototapetului il reprezinta etapa de trasare. Pe imaginea cu modelul ales gasiti dimensiunile totale la care s-a realizat comanda dvs. Aceasta poate fi in cm sau mm. Comparati dimensiunile modelului realizat cu dimensiunile peretelui, daca sunt mai mari trebuie stabilit cati cm se deplaseaza fasiile sus si jos/ stanga si dreapta.
Daca comanda dvs este formata din 2 fasii, aplicarea va incepe cu prima fasie. Daca comanda este formata din minim3 fasii, este recomandat sa se inceapa aplicarea cu fasia din jumatate,apoi se va continua cu fasiile din stanga si din dreapta pana cand se formeaza imaginea completa.


Latimea fasiilor poate varia de la comanda la comanda, din aceasta cauza trebuie sa masurati fasiile inainte de aplicare.


Trasarea peretelui se face incepand din coltul din stanga spre dreapta.


Daca se incepe aplicarea cu Fasia Nr 2, se masoara cu ruleta unde se termina fasia Nr1 si cu ajutorul unui creion si al unui boloboc, se traseaza o linie continua de sus pana jos. La aceasta linie se pozitioneaza fasia Nr2, de la aceasta linie se incepe aplicarea. La celalalte fasii nu mai este necesar sa se trazeze linii doarece fasiile vin aplicate una langa cealalta si modelul trebuie sa se contiunue.


Daca dimensiunile modelului sunt mai mari decat cele ale peretelui, treceti Fasia Nr1 cativa cm peste coltul din stanga, apoi trasati zona de aplicare pt Fasia Nr2. Daca sunt fixe, incepeti direct din colt.
Etapa 3. Aplicarea Fototapetului


Toate fasiile sunt numerotate pe spate 1...2...3..etc.

Pentru aplicarea fototapetului avem nevoie de:

-o cada cu apa sau o pompa,

-o racleta,

-un cutter,

-o folie de protectie

-cateva lavete uscate,

-un boloboc sau o nivela cu laser,

-un creion si o ruleta,


Acest tip de material are aplicat pe spate adeziv in stare inactiva, activarea lui se face prin contact cu apa, deci trebuie udat pe toata suprafata ( pe spate, pe partea alba).

Recomandam se sa foloseasca o folie de protectie pentru a proteja parchetul (unde este cazul) si pentru a impiedica depunerea de mizerie pe fototapet.
Se ia fasia de fototapet, se ruleaza cu imaginea in interior, se baga in cada cu apa 10..15  secunde.


Se scoate incet si se intinde pe podea cu imaginea in jos. Se impatureste de la margini spre jumatate si se lasa timp de 60 secunde.

Daca nu aveti o cada cu apa, intindeti fasia de fototapet cu imaginea in jos si cu un pulverizator cu apa sau o pompa, pulverizati apa pe toata suprafata fototapetului, astfel incat adezivul sa se activeze. Verificati cu atentie ca apa sa fiea plicata pe toata suprafata. Varianta cu pulverizare necesita mai mult efort, o recomandam la dimensiunile mici.

Desfaceti fasia in totalitate si fixati partea de sus pe perete, iar cu o racleta incepeti sa o indindeti de la stanga la dreapta, pana iese tot adezivul de sub ea. Folositi lavetele uscate pentru a sterge surplusul de adeziv rezultat pe margini.
Daca fasia nu a fost pozitionata bine, se poate desface si aplica din nou.


Dupa ce fasia este intinsa in totalitate, continuati in acelasi mod cu toate celalalte fasii care vin aplicate una langa alta( fara suprapunere) pana cand se formeaza modelul achizitionat!
Taierea marginilor se face cu ajutorul unui cutter cu lama noua si a unei rigle, dar dupa ce lasati cateva zeci de minute sa se usuce fototapetul ca sa se poata taia usor.