1. Informații Preliminare

Prezentele dispoziții reglementează procedurile de acces și utilizare a portalului web și magazinului online www.walldeco.ro, ce aparțineProdav decor Center SRL, companie cu sediul în Pitesti, la adresa Str. Emil Racovita, Nr 6 județul Arges, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J03/1489/2017, cu cod unic de înregistrare fiscală RO37807710

 Vă rugăm să examinați cu atenție termenii și condițiile de utilizare la momentul accesării site-ului www.walldeco.ro, deoarece aceștia guvernează orice formă de interacțiune cu acesta. Utilizarea sau accesarea portalului de către dumneavoastră constituie un act de consimțământ în privința acestor condiții și impune respectarea lor.

  2.  Definiții și Termeni Utilizați

  • Vanzator: Wall Deco
  • Cumpărător: Persoană fizică cu vârsta peste 16 ani, persoană juridică sau entitate juridică care își creează un Cont pe Site și plasează o Comandă.
  • Client: Individ cu vârsta peste 16 ani, persoană juridică sau entitate care are sau obține acces la CONTINUT prin orice mijloc de comunicare furnizat de Wall Deco (electronic, telefonic, etc.) sau în baza unui acord existent între Wall Deco și Client, necesitând crearea și utilizarea unui Cont.
  • Utilizator: Persoană fizică cu vârsta peste 16 ani sau persoană juridică înregistrată pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a Contului, a consimțit la clauzele specifice menționate în secțiunea Termeni și Condiții Generale a site-ului.
  • Cont: Secțiune a Site-ului constând dintr-o adresă de email și o parolă, permițând Cumpărătorului să plaseze o Comandă și conținând informații despre Client/Cumpărător și istoricul acestuia pe Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții pentru Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil pentru corectitudinea, completitudinea și actualitatea tuturor informațiilor furnizate la crearea Contului.
  • Favorite: Secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să creeze Liste cu Bunuri și Servicii de urmărit în vederea unei posibile achiziții, beneficiind de serviciul de urmărire oferit de Vânzător prin primirea de Comunicări Comerciale.
  • Lista: Subsecțiune din Favorite în care Cumpărătorul/Utilizatorul poate adăuga Bunuri sau Servicii pentru urmărire în vederea achiziției ulterioare sau pentru a le adăuga în "Cosul meu".
  • Cosul meu: Secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pentru achiziționare, fie la momentul adăugării, fie într-un moment ulterior. În cazul în care Bunurile sau Serviciile nu sunt achiziționate în momentul adăugării, Cumpărătorul/Utilizatorul poate beneficia de serviciul de urmărire prin Comunicări Comerciale.
  • Site: Magazinul online găzduit la adresa web walldeco.ro și subdomeniile acestuia.
  • Bunuri și Servicii: Produse sau servicii listate pe Site, inclusiv cele menționate în Comandă, care vor fi furnizate Cumpărătorului de către Vânzător ca parte a Contractului încheiat.
  • Campanie: Acțiunea comercială de expunere a unui număr finit de Bunuri și/sau Servicii cu stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă de timp stabilită de Vânzător.
  • Contract: Acord încheiat la distanță între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a ambelor părți.
  • Comandă Online: Comunicare online între Vânzător și Cumpărător, prin care Cumpărătorul achiziționează bunuri de la Vânzător, iar acesta din urmă se angajează să le livreze, în timp ce Cumpărătorul se angajează să le plătească.
  • Comandă Confirmată: Comandă plasată online prin Magazinul Online www.walldeco.ro de către un cumpărător a cărui identitate și detaliile comenzii au fost validate telefonic de către operatorul serviciului de suport clienți al Vânzătorului.
  • Client Nou: Client care dorește să achiziționeze produse din magazinul online al Vânzătorului pentru prima dată și care necesită validarea telefonică a comenzii de către operatorul serviciului de suport clienți desemnat de Vânzător.

  3. Încheierea Contractelor la Distanță

  Fiecare comandă confirmată conduce la încheierea unui contract la distanță între Părțile Vânzător și Cumpărător, în conformitate cu prevederile legale și prezentul set de termeni și condiții. Contractul la distanță este formalizat între Cumpărător și S.C. Prodav Decor Center SRL, în calitate de Vânzător, în cadrul sistemului actual de vânzare organizat de către S.C. Prodav Decor Center SRL, utilizând exclusiv tehnica de comunicare la distanță inclusă în Magazinul Online, atât în etapele premergătoare, cât și în momentul încheierii contractului. Momentul efectiv al încheierii contractului la distanță survine la primirea mesajului de confirmare de către Cumpărător din partea Vânzătorului, care atestă acceptarea comenzii.

  Pentru eventuale erori apărute în procesul transmisiei datelor necesare pentru prelucrarea comenzii plasate, vă punem la dispoziție adresa de e-mail office@walldeco.ro. Vă rugăm să luați în considerare că nu ne putem asuma responsabilitatea pentru situațiile rezultate din furnizarea de către dumneavoastră a unor date sau informații incorecte.

  4. Plasarea Comenzilor

  Comenzile pot fi efectuate în mod online în orice moment, însă procesarea acestora are loc zilnic în intervalul orar al programului de lucru, de la luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00. Comenzile plasate în zilele de sâmbătă, duminică și în zilele de sărbători legale vor fi prelucrate în ziua lucrătoare următoare.

  În cazul clienților noi, vânzătorul va accepta comanda numai după ce aceasta a fost confirmată telefonic sau prin e-mail. După plasarea comenzii online, cumpărătorul consimte cu privire la modalitatea ulterioară de comunicare (telefonică sau electronică), precum și la modul de operare al vânzătorului.

  Cumpărătorul are responsabilitatea exclusivă asupra informatiilor furnizate vânzătorului în vederea realizării produselor cuprinse în prezentul contract. Vânzătorul nu poartă răspundere pentru modul în care acestea au fost dobândite sau urmează să fie utilizate, nici pentru situațiile care implică încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală ale terților. În cazul în care scopul sau modalitatea de dobândire sunt nelegale, cumpărătorul va răspunde personal și exclusiv în fața autorităților competente, exonerând vânzătorul de orice formă de culpă.

  Cumpărătorul înțelege că în anumite circumstanțe, redarea culorilor și modelelor pe ecran nu reflectă cu exactitate produsele finale, datorită calibrărilor distincte ale echipamentelor tehnice utilizate. Prin urmare, cumpărătorul acceptă eventualele diferențe dintre produsele prezentate pe site și produsul achiziționat, exonerând vânzătorul de orice responsabilitate. Pentru a asigura o derulare fără probleme a procesului de comandă, cumpărătorul își asumă responsabilitatea că toate datele de contact furnizate sunt complete și corecte. În cazul comenzilor online cu livrare prin curier, clienții vor fi contactați de Serviciul de Asistență pentru Clienți pentru confirmarea telefonică a comenzii.

  Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza sau anula comanda plasată de către cumpărător, fără ca nicio parte să poată solicita despăgubiri, în următoarele cazuri:

  • Dacă plata nu a fost acceptată de procesatorul de plăți din cauza datelor incorecte sau incomplete furnizate de către client;
  • Dacă cardul sau tranzacția nu este acceptată de către banca emitentă;
  • Dacă plata efectuată prin transfer bancar sau internet banking nu a fost înregistrată în termen de 3 zile lucrătoare de la data plasării comenzii;

  5. Obligațiile Vânzătorului

  Vânzătorul dispune, în mod gratuit, de informații pe care le pune la dispoziția Cumpărătorului cu privire la produsele și serviciile sale, în vederea atingerii obiectivului menționat în Comanda Online. Conținutul publicat în Magazinul Online are un caracter orientativ și furnizează informații referitoare la produsele comercializate de acesta, precum și alte date considerate relevante pentru Cumpărători.

  Caracteristicile produselor și documentația tehnică aferentă acestora, prezentate pe site, sunt puse la dispoziție de către Ideal Design Project și servesc ca suport tehnic pentru afișarea acestora. Vânzătorul depune eforturi constante pentru a prezenta informații cât mai precise și relevante cu privire la produsele oferite spre vânzare. În situația în care prețurile sau alte informații despre produs sunt afișate incorect, ne rezervăm dreptul de a nu onora comanda și de a informa Cumpărătorul cu privire la eroarea apărută, în cazul în care livrarea nu a avut loc.

  Imaginile produselor sunt prezentate în magazinul online cu titlu de exemplificare. Produsele efectiv comandate pot prezenta diferențe în ceea ce privește anumite caracteristici (de exemplu, nuanțele de culoare) față de aspectul real al produsului, în funcție de lotul în care au fost fabricate. În vederea desfășurării contractului la distanță în condiții optime, Wall Deco, în temeiul acordului expres al clientului, poate intra în contact cu acesta prin e-mail sau telefon, în scopul obținerii informațiilor necesare pentru finalizarea procesului de comandă online.

  6.Continutul Site-ului si Drepturile de Proprietate Intelectuala

  Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor. Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

  7. Garantie

  WALLDECO.RO garantează că produsele de tip fototapet sunt fabricate în conformitate cu legislația Europeană, fără defecte de fabricare și/sau defecte ascunse pe perioada garanției, în condițiile și limitările din acest certificat. Produsele comercializate de WALLDECO.RO  beneficiază de o garanție de 1 an. Orice defect constatat în urma recepționării produselor trebuie comunicat în termen de 10 zile lucrătoare de la recepționarea produselor.

  Garanție comercială

  Perioada de garanție începe în momentul achiziționării produselor. Produsele trebuie să fie utilizate, montate, aplicate și întreținute conform cu instrucțiunile de utilizare, montaj, aplicare și întreținere furnizate de WALLDECO.RO. Garanția este valabilă doar pentru clientul inițial și este limitată în timp doar pe perioada în care produsele sunt deținute de clientul inițial. Garanția este acordată pe baza facturii sau a bonului fiscal. Pentru a beneficia de garanția comercială a produselor comandate, clientul inițial trebuie să trimită cererea/informare în scris alături de următoarele informații:

  • Datele solicitantului: nume, adresă, număr de factură fiscală sau bon fiscal, telefon și email
  • Descrierea problemei și una sau mai multe fotografii care prezintă în mod evident faptul că problema se încadrează în garanția comercială

  După primirea solicitării de garanție comercială, WALLDECO.RO va evalua cererea de garanție în termen de 10 zile lucrătoare. Dacă produsul nu este conform cu prezenta garanție comercială, WALLDECO.RO va solicita returnarea produsului defect în scopul reparației sau înlocuirii acestuia, în funcție de situație.  WALLDECO.RO nu va achita costurile generate de montajul sau îndepărtarea fototapetului, curățarea sau refacerea peretelui, expedierea produsului original sau orice alt cost secundar apărut la înlocuirea produsului. Toate aceste costuri sunt suportate doar de solicitantul garanției.


  Condiții limitative pentru certificatul de garanție

  Nu sunt considerate defecte de material sau defecte ascunse și nu sunt acoperite de această garanție comercială următoarele:

  1. Dilatarea sau contractarea adezivului sau a materialelor cauzate de  variațiile de temperatură, umiditate, a condițiilor de mediu și/sau a montajului defectuos;
  2. Diferențe de imagine și/sau coloristică rezultate în urma unui proces de aplicare defectuos;
  3. Produsele care prezintă imagini și elemente 3D pot oferi o iluzie de spațialitate, dar nu produc efectul stereoscopic specific industriei cinematografice.
  4. Defecte cauzate de utilizarea improprie precum tasarea, pătarea, uzura, arsurile, tăieturile, perforările, rupturile sau întreținerea prin metode necorespunzătoare;
  5. Pentru producția la diferite dimensiuni, imaginile sunt redimensionate pentru dimensiunile comandate. Astfel, pentru a percepe clar întreaga imagine, este recomandată o distanță de vizualizare, în funcție de dimensiunea imaginii.
  6. Expansiunea sau contractarea materialelor la montaj / fâșie sunt normale și nu sunt considerate defecte. Pentru siguranță este recomandat să se adauge un surplus la comandă care să fie apoi finisat cu un cutter în timpul procesului de montaj.
  7. Diferențe de nuanță între culorile afișate pe monitor, telefon mobil sau alte afișaje electronice și cele imprimate pe fototapet. In anumite circumstanțe, redarea culorilor și modelelor pe ecran nu reflectă cu exactitate produsele finale, datorită calibrărilor distincte ale echipamentelor tehnice utilizate.
  8. Rezistența adezivului, dacă peretele nu a fost pregătit cu lavabilă/amorsă acrilică sau nu a fost perfect neted (perete cu fisuri, denivelări, impurități, praf, perete instabil sau cu alte imperfecțiuni)
  9. Defecte cauzate de alți factori care nu stau în puterea de control a  WALLDECO.RO incluzând, dar fără a se limita la, defecte din cauza montajului necorespunzător, abuzului, erorii umane, neatenție, condiții meteorologice, variații mari de temperatură, expunere la praf, schimbări de umiditate majore, incendii, inundații, cutremure sau alte intemperii naturale;

  Această garanție asigură drepturile cumpărătorului conform legislației în vigoare. Garanția nu este transferabilă și se aplică doar clientului inițial. Cererile de garanție se depun prin email la adresa comenzi@walldeco.ro.

  8. Politica de Retur

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor, aveti dreptul de a returna produsele achizitionate prin intermediul unui contract incheiat la distanta cu un profesionist, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice, de la receptionarea coletului.

  Acest drept este valabil doar pentru comenzile standarde( cele la care nu se solicita modificari si au dimensiunile deja stabilite)

  Cum se face returnarea produselor?

  Conform O.U.G. 34/2014 ‘’Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului”. Pentru a va exercita dreptul de returnare a produselor este suficient sa ne informati de intentia dumneavoastra printr-o declaratie neechivoca, pe suport durabil: un email sau prin intermediul urmatorului formular de retragere din contract (formularul de retur este un model și nu este obligatoriu).
  Conditii de returnare

  Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite de catre client, cu ambalajul si toate accesoriile originale intacte, astfel incat acestea sa poata fi revandute ca noi. In cazul in care produsele a caror returnare se solicita, prezinta urmatoarele caracteristici: ambalaje deteriorate sau murdare, continut incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, accesorii lipsa,  WALL DECO  (walldeco.ro) isi rezerva dreptul de a decide, dupa caz, acceptarea sau refuzul returului.

   Va prezentam mai jos o categorie de produse care nu pot face obiectul returului: 
  • Produsele care reprezinta o “comanda personalizata”, definita ca fiind produsul comandat de catre client si executat dupa dimensiunea dorita sau cu o imagine oferita.

  Toate produsele cu dimensiuni personalizate (dimensiunile oferite/adaugate de client) sau cele la care clientul solicita modificari de culori, elemente,  intra la "comanda personalizata" si se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale.  Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. O.G. 34/2014 poate fi consultata aici

  WALL DECO  (walldeco.ro) nu recomanda returnarea produselor deja folosite sau deterioritate pentru a se evita refuzul returului si plata taxelor de curier dus-intors de catre client. Daca produsele sunt returnate intr-o stare in care nu mai pot fi vandute ca noi, WALL DECO  (walldeco.ro) isi rezerva dreptul de solicita o taxa pentru readucerea acestora la stadiul initial (daca este posibil) sau, dupa caz, pentru a acoperi eventualele pierderi cauzate de deteriorarea acestora.

  Adresa de returnare a produselor: Wall Deco - Str Emil Racovita Nr6, Pitesti, Jud Arges, Romania.

  9. Frauda

  In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. WALL DECO  (walldeco.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

  10. Drept Aplicabil

  Prin folosirea site-ului WALL DECO  (walldeco.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii WALL DECO  (walldeco.ro)sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

  11. Disponibilitatea Serviciului

  Administratorul WALL DECO  (walldeco.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului WALL DECO  (walldeco.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

  Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email comenzi@walldeco.ro